fbpx

Lederonderhoud

Leer is een natuurlijk product en blijft het beste als je er goed voor zorgt. Daarom is het net zo belangrijk om je leren tas goed te verzorgen en te onderhouden. Als je dit niet doet, droogt het leer uit en ziet je tas er niet mooier uit. We geven je daarom de belangrijkste tips, zodat je weet hoe je het leer het beste kunt onderhouden.

Leer is gemakkelijk te onderhouden. Voordat u het product begint te dragen, moet het bijna altijd worden geïmpregneerd met een geschikte spray.

Onderhoud

Om je leren tas soepel te houden, kun je je tas zo’n twee tot drie keer per jaar insmeren met wat lederwas of ledervet. Dit helpt ook om de kleur mooi te houden.

Vlekken verwijderen

Vlekken op een glad leren tas kun je vaak verwijderen door eerst met een schone, droge doek of tissue de vlek te deppen en er vervolgens met een licht vochtige doek overheen te gaan. Er zijn ook speciale sprays verkrijgbaar om je tas van glad leer mee schoon te maken. Als er wat verkleuringen zijn ontstaan op je tas, kun je een crème of wax aanschaffen met kleur. Deze zijn er speciaal voor leren tassen en hiermee kun je de kleur weer herstellen.

bewaren

Zet je leren tas niet in de buurt van een verwarming. Door de warmte droogt het leer namelijk uit. Ook wanneer je tas bijvoorbeeld door een stortbui is natgeregend, kun je deze het beste gewoon aan de lucht op laten drogen en niet bij de verwarming of in de zon zetten.

Het is belangrijk dat je echt alleen verzorgingsproducten voor je tas gebruikt die ervoor gemaakt zijn om een leren tas te onderhouden. Daarnaast is het ook niet slim om parfum, body spray of bijvoorbeeld haarlak op je leren tas te spuiten. Ook deze producten beschadigen het leer.

Geen producten in je winkelmand.

Aanmelden nieuwsbrief

* indicates required